Van Pingyao met de trein naar X'ian

Do 20 september: Weer vroeg op pad, met de bus op excursie langs de zware industrie. Eerst  naar  het landgoed van de familie Wang met gekleurde houtsnijwerk  daarna naar de “Shuanglin Si” Boeddhatempel met spectaculaire en sierlijke  beelden met de “Duizendarmige Guanyin” en manshoge uit hout gesneden hout-reliëfs. Allemaal prachtig maar het erfgoed goed onderhouden daar doen de Chinezen te weinig aan het was een beetje vergane glorie. 

S’middags vrije tijd in Pingyao en na weer heerlijk in hetzelfde restaurant voor de 4de keer gegeten te hebben (we hebben nu wel de hele kaart gehad) vertrokken we om 19.30 uur met de golfkarretjes naar het station. Kort voor het binnenrijden van de trein mag je het perron op waar om 20.37 uur de trein vertrekt. Het is een hele show (stress) als we moeten instappen. We hebben precies 3 minuten om met 19 personen in een overvolle trein te stappen. Marc heeft ons vooraf het treinwagon nummer en het bed nummer gegeven (ik slaap 6 hoog een ander 6 midden of 6 laag).  Eerst 500 m. lopen over het perron (donker en geen licht) we weten ongeveer waar wagon 3 stopt dan  in volgorde gaan staan van instappen zodat we elkaar niet in de weg lopen en hinderen in de trein. Daar komt de trein, terug lopen want de deur is een stukje terug, de zware koffer naar binnen hijsen door het gangpad waar de Chinezen staan,  een Chinees van je bed jagen en hopen dat we allemaal in 3 min. binnen zijn. Bezweet je koffer op het bagage rek proberen te krijgen, je kaartje afgeven aan de conducteur die dit voor je bewaard om je tijdig te wekken. Snel je bed opmaken want om 22.00 uur gaat het licht uit en moet je gaan slapen. Het ging ons beter af dan de vorige instap van de treinreis we gaan het snappen 1000 km te gaan.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer