Hongkong

Zaterdag 6 oktober: vroeg uitchecken en vroeg op pad. Eerst naar de Central Escalator = twintig roltrappen achter elkaar met een lengte van 800 m. die tot 10 uur naar beneden draaien en in 20 minuten de Chinezen vanuit de Luxe woonwijken naar de Central Market kan brengen om van daaruit met de Metro naar hun kantoor te reizen. Van 10 tot 23.00 uur gaat de roltrap omhoog en links en rechts van de roltrap bevinden zich de restaurants en cafe’s. Terug gelopen via de trappen waarna we nog een mintgroene Mosque bezochten. Met een taxi zijn wij verder gegaan naar de wijk Aberdeen een vissersdorp bekent om zijn grote Jonkhaven. Met een pontje hebben wij een oversteek gemaakt naar een geweldig restaurantschip ”Jumbo” waar we heerlijk boven op het bovendek met uitzicht op de jachthaven een biertje met loempia’s hebben genuttigd. De dag vloog voorbij, terug met de taxi naar de stad nog een beetje rondgelopen door de wijken waarna het tijd werd om naar het hotel terug te gaan. Om 20.00 uur werden we opgehaald om naar de luchthaven te vertrekken voor de vlucht naar Amsterdam om 22.50 uur aankomst 05.10 op Schiphol. Ook weer heerlijk om naar huis te gaan. .  

Met de bruisende stad Hongkong nog op mijn netvlies is hiermee de 24-daagse rondreis China afgesloten. Een reis met vele hoogtepunten maar ook momenten waarop ik dacht wat doe ik hier. Ik kijk terug op een prachtige reis met heel veel indrukken.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer